Juli 20, 2018

Zo vind je de ideale influencer voor je bedrijf

In korte tijd is influencer marketing de belangrijkste marketingstrategie geworden en dat is niet zonder reden. Nu influencer marketing aan populariteit blijft winnen, vragen steeds meer bedrijven zich af hoe ze de perfecte influencers voor hun merk kunnen opsporen.

Voor een geslaagde marketingcampagne moet je de juiste social influencer binnenhalen die je merk op een efficiënte manier gaat promoten. De meeste influencers richten zich op een specifieke niche, wat betekent dat er een gerichte doelgroep naar hen luistert – en ze dus meer voor elkaar krijgen.

Elk merk heeft natuurlijk een eigen verhaal te vertellen, net als influencers. Sluiten die verhaallijnen niet op elkaar aan, dan ziet het publiek meteen dat jullie content niet authentiek is. En als mensen merken dat ze naar reclame zitten te kijken, rennen ze weg. Je moet je merk dus op een subtiele manier weten te promoten.

Benader echter niet zomaar een paar grote influencers uit je feed, maar stel jezelf eerst de vraag: welk resultaat wil je met je influencer campagne bereiken? Met een specifieke doelstelling in gedachten houden jij en je influencers niet alleen het campagnedoel beter voor ogen, maar blijf je ook eerder binnen je budget, planning en huisstijl.

Let je op de onderstaande punten, dan heb je de ideale influencer zo gevonden.

 

1. Het bereik van de influencer

Je moet zeker weten dat je influencer de doelgroep van je merk bereikt. Zo niet, dan verspil je tijd en geld aan consumenten die toch niet geïnteresseerd zijn in je merk. Een influencer met veel volgers lijkt veelbelovend, maar stel nou dat het volgersaantal vooral bestaat uit nepprofielen of inactieve accounts? Daar schiet je weinig mee op.

2. De authenticiteit van de influencer

Het is zinvoller een influencer met een klein maar relevant publiek in te zetten dan een razend populaire met een totaal andere doelgroep. Bovendien wordt een social influencer met minder gesponsorde content doorgaans betrouwbaarder en authentieker gevonden. Het publiek leest nou eenmaal liever boeiende persoonlijke verhalen dan ellenlange productrecensies. Mensen willen zich herkennen in wat ze horen en zien.

3. Echte betrokkenheid is een must

Het aantal reacties op de content van de influencer is van groot belang. Deze betrokkenheid betekent meestal dat de reageerders vaker naar het platform van de influencer terugkeren en een band met hem of haar opbouwen.
Maar staar je niet blind op cijfers. Je moet namelijk ook kijken naar de manier waaróp het publiek op de posts van de influencer reageert.

4. Relevantie is relevant voor jou

Als het om invloed gaat, zijn relevantie en de juiste niche ontzettend belangrijk. Begin je net met influencer marketing, dan moet je jezelf telkens aan die relevantie herinneren. Je moet zeker weten dat de content van de social influencer relevant is voor je merk. Zo is het voor een fastfoodketen waarschijnlijk niet erg effectief om een healthy foodie in te zetten. Wil je als merk je potentiële klanten écht bereiken, dan moet je zorgen voor specifieke en passende content die op jouw doelgroep is toegespitst.

5. Wederzijdse belangen

Bij deze stap ga je filteren. Zet de mogelijke influencer af tegen je voorbeeldkoper (buyer persona) en de samenstelling van je doelgroep. Zie je een match? Dan heeft je bedrijf helemaal of deels dezelfde doelgroep als de influencer. Dit zorgt meteen al voor een hoge mate van betrokkenheid en daarmee dus een hoog rendement. Verder moet je kijken naar het type content dat de influencer post en nagaan of dit aansluit bij jouw bedrijf. Je doelgroep vertrouwt een gelijkgestemde influencer namelijk sneller.

6. Het juiste platform

Wil je meer naamsbekendheid, dan is niet alleen de juiste social influencer belangrijk, maar ook het juiste platform. Je kunt het beste kiezen voor grote sociale media als Instagram en YouTube. De afgelopen jaren is de sociale invloed van Instagram explosief toegenomen: tot wel 80% van de micro-influencers post en deelt nieuwe content via dit platform.

Conclusie

Influencer marketing is here to stay. Met deze slimme marketingstrategie baan je je een weg door de rimboe van sociale media en ga je recht op je doelgroep af. Het belangrijkste is dat je een influencer kiest die past bij je merk en wat je merk nodig heeft. Voeg je deze eenvoudige maar doeltreffende ideeën toe aan je marketingrepertoire, dan neemt je naamsbekendheid snel en gestaag toe. Dankzij de transparante manier waarop een sociale influencer je doelgroep benadert, komt je boodschap beter aan dan ooit tevoren. Daar kan geen conventionele reclamestrategie tegenop!

Aarzel niet om contact op te nemen met Influo om een optimale werkwijze voor jouw influencer marketingstrategie te bespreken.

 

Boek een gratis demo en ontdek alle mogelijkheden van Influo’s influencer relatiebeheer software.

Close close button
Go back

Interested in free Influencer Marketing advice?

Estimated demo duration 0 min

Get your free demo today Online or at your office

Are you an influencer?
Register here

Complete the form or click here to book now

Sending...

Close close button

Request invite

Please fill in your info and we will get back to you as soon as possible!

Sending...