November 26, 2018

Vijf redenen om micro-influencers op te nemen in je strategie

Als je ervoor kiest om influencer marketing te gebruiken om je bedrijf te promoten, dan moet je beslissen met welke influencers je wil samenwerken.

Een van die beslissingen is of je wil werken met micro-, macro- of mega-influencers. Hoewel influencers met een grote aanhang ervoor zorgen dat veel mensen je content zullen zien, betekent dit niet noodzakelijk dat dit de beste strategie is voor je merk.

Hier zijn vijf redenen waarom het een goed idee is om micro-influencers op te nemen in je strategie voor influencer marketing.

 

1. Veel lagere kosten

Het ligt misschien voor de hand, maar dat maakt het niet minder waar. Macro-influencers, zoals celebrity’s, kunnen veel geld vragen voor één post. Als je met micro-influencers samenwerkt, is dat een minder grote aanslag op je portemonnee.

Dat betekent natuurlijk niet dat je ze helemaal niet hoeft te betalen, maar je kunt de samenwerking met je merk vaak wel interessanter maken door ze naast een vergoeding ook producten of cadeautjes te bieden.

Je kunt op deze manier gemakkelijk met meerdere micro-influencers tegelijk werken voor dezelfde prijs als voor één macro-influencer. Zo krijg je bij je samenwerkingen veel meer waar voor je geld.

 

2. Meer betrokkenheid

Het betrokkenheidscijfer bij macro-influencers ligt tussen de 0,5 en 4%. Dit percentage is aanzienlijk lager dan de betrokkenheid bij micro-influencers, die tussen de 3 en 15% bedraagt.

Als influencers te populair worden, krijgen ze het vaak zo druk dat ze geen tijd meer hebben voor interactie met hun doelgroep.

Micro-influencers hebben wél tijd om vragen te beantwoorden en persoonlijk contact te hebben met hun volgers. En dat is precies wat je nodig hebt om een band te smeden – en met zo’n band wek je meer vertrouwen, waarmee je weer profiteert van meer betrokkenheid.

 

 

3. Gemakkelijker de juiste doelgroep targeten

Terwijl beroemdheden zoals Kim Kardashian volgers hebben van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in een breed scala aan onderwerpen, is dit veel minder het geval voor micro-influencers.

De meeste micro-influencers hebben een eigen niche. Hun volgers hebben dezelfde passie en vertrouwen op de aanbevelingen en het advies van de influencer. Het is juist hierdoor makkelijker om een kleinere doelgroep te targeten – en dat is weer een voordeel waar jij enorm van kunt profiteren.

Het is daarom belangrijk om met de juiste influencers samen te werken. Alleen dan bereik je de doelgroep die ertoe doet en de consumenten die relevant zijn voor jouw merk.

 

4. Meer kans op een langdurige samenwerking

Micro-influencers nemen de tijd om een langdurige relatie op te bouwen met merken, terwijl macro-influencers het daar vaak te druk voor hebben. Een samenwerking op de lange termijn levert veel voordelen op, waaronder merkentrouw. Je wilt natuurlijk niet dat een influencer je product promoot en een week later het product van de concurrent aanbeveelt.

Daarnaast krijg je een beter beeld van het soort content dat de influencer gaat afleveren. Micro-influencers zijn flexibeler in de samenwerking met merken. Als je een goede band met je influencers hebt, staan ze meer open voor suggesties over de content die ze ter promotie van je merk of product maken. Ze raken over het algemeen sneller enthousiast over een samenwerking en zijn gemakkelijker te benaderen.

 

5. Ze kunnen meer authentiek lijken

Veel micro-influencers lijken heel erg op hun volgers – dat is waarschijnlijk wat hen in de eerste plaats zo populair maakte. Dit betekent dat als een micro-influencer echt van een merk houdt, de kans groot is dat zijn of haar fanbase net zo geïnteresseerd zal zijn in het product dat hij/zij promoot.

Dit is anders voor beroemdheden en mega-influencers, van wie gesponsorde berichten of productaanbevelingen soms minder echt kunnen overkomen.

Close close button
Go back

Interested in free Influencer Marketing advice?

Estimated demo duration 0 min

Get your free demo today Online or at your office

Are you an influencer?
Register here

Complete the form or click here to book now

Sending...

Close close button

Request invite

Please fill in your info and we will get back to you as soon as possible!

Sending...