Juli 13, 2018

10 stappen om jouw influencer-netwerk op te bouwen

Influencers: een hot item in de marketingwereld

Merken hebben altijd al geprobeerd sterren, experts en andere invloedrijke personen aan zich te binden. Het idee achter influencer marketing is dus niet nieuw, maar deze moderne variant is inmiddels niet meer weg te denken voor merken en bedrijven. Consumenten worden bovendien steeds ongevoeliger voor reclame en advertenties, en negeren deze traditionele merkuitingen vaak zelfs bewust.

Steeds meer merken ontdekken de macht van influencers op alle platformen. Een zorgvuldig opgebouwde relatie met influencers betekent namelijk meer naamsbekendheid én webverkeer, ook voor jouw merk.

Je influencer netwerk beginnen

Je bouwt niet zomaar even een influencer bestand op; dat kost tijd en energie. Maar pak je het op de juiste manier aan, dan krijgt je merk een enorme boost. Influencer marketing wordt pas echt effectief als een merk actief aan relatiebeheer doet en de strategie in-house regelt. Dat is voor veel marketeers een overweldigend idee, waardoor ze zich ertegen afzetten. Onnodig, want ieder merk kan nu al de basis leggen voor een influencer netwerk.

Natuurlijk: als het geen moeite kostte, deed iedereen het wel. Maar gelukkig sta je er bij Influo niet alleen voor. In elke gezonde relatie duurt het even voordat je een waardevolle band hebt opgebouwd die beide partijen voldoening geeft. Datzelfde geldt voor je samenwerking met een influencer. En wil je een goede relatie opbouwen met verschillende influencers die elk perfect bij je merk passen, dan moet je je strategieën verfijnen en toespitsen op de persoon.

Hieronder zetten we enkele tips op een rijtje waarmee je je eigen influencer netwerk opbouwt.

1. Ken je doelgroep
Een no-brainer, maar wel een waar iedere marketeer telkens weer bij stil moet staan.
Je moet natuurlijk eerst weten met wie je wilt samenwerken. Daarvoor moet je je doelen en beoordelingsmaatstaven op orde hebben, en pas daarna kun je écht beginnen aan de opbouw van je influencer netwerk. Verdeel je doelgroep in segmenten en stel specifieke strategieën op voor je product of merk. Want wat moet dit je allemaal opleveren? Wil je meer naamsbekendheid, je richten op bestaande doelgroepen of nieuwe doelgroepen aanboren? Wil je nieuwe producten ontwikkelen, leads genereren of je bedrijf een toonaangevende positie geven? Nadat je je marketingdoelen nauwkeurig hebt vastgesteld, kun je op zoek gaan naar de perfecte influencers voor je netwerk. Voor een geslaagd influencer bestand moet je je doelgroep begrijpen en weten wie de taal van je doelgroep spreekt.

2. Je weet meer dan je denkt
Stiekem zijn er meer influencers in je omgeving dan je beseft. Bij netwerken draait het immers om mensen die weer andere mensen kennen. Datzelfde geldt voor een influencer netwerk. Ga dus eens met je team praten. Je mensen kennen vast al een aantal trouwe klanten, marktleiders, CEO’s, medeoprichters, fans enzovoort. Via deze indirecte relaties krijg je misschien wel toegang tot tal van potentiële influencers en belangrijke kansen. En tenzij je bedrijf een start-up is, heb je ook al een lange lijst met tevreden klanten. Zoek dus ook contact met deze invloedrijke personen. Misschien hebben zij anderen ‘offline’ al positieve verhalen over je merk verteld, wat van grote waarde kan zijn.

3. Zoek een niche
Als je een duidelijk doel én een helder omlijnde doelgroep voor ogen hebt, moet je nog de juiste partner vinden. Richt je op mensen die zich bezighouden met onderwerpen die voor jou relevant zijn. Zoals gezegd kun je dat achterhalen door naar de volgers van andere influencers te kijken, maar je kunt ook je buyer persona’s meenemen in je zoektocht. Want wat voor influencers zouden deze voorbeeldkopers volgen? Vaak richten influencers zich op een bepaalde niche en hebben ze dus invloed in die specifieke hoek. In diezelfde niche zitten je potentiële nieuwe klanten en influencers, dus: zorg ervoor dat je dat netwerk binnenkomt, dan kun je je merk echt gaan uitbouwen.

4. Deel elkaars content
Zoek toenadering tot potentiële nieuwe influencers door ze op sociale media te volgen en hun content te delen als die relevant is voor jouw publiek. Dit kost je geen moeite en zo maak je ruimte voor een eerste gesprek om de influencer te leren kennen. Bijkomend voordeel van goede banden met influencers is content verspreiding. Want heb je eenmaal een solide netwerk met mensen die je product, merk of dienst willen aanprijzen, dan kan iedereen bij wijze van wederdienst elkaars content delen.

5. Ga ervoor
Heb je dat allemaal gedaan? Dan mag je je plannen gaan onthullen. Vertel wat je wilt en stel een samenwerking voor. Wees daarbij duidelijk over waarnaar je op zoek bent en wat je van de influencer verwacht. Vergeet vooral niet te vermelden dat jullie allebei profiteren van een eventuele samenwerking. Stel je vraag op een persoonlijke manier en wees trefzeker en to the point. Benadruk vooral wat deze samenwerking zo interessant maakt voor de influencer en zijn of haar publiek.

6. Geef je netwerk een stem
Influo geeft influencers een stem. Zij bepalen namelijk zelf of ze tot je netwerk willen behoren. Ook beslissen ze of ze op je campagne willen reageren. En zien ze hun vrienden over je merk posten of een Influo-post over je nieuwe campagne voorbijkomen? Dan kunnen ze je zelf een netwerkverzoek sturen. Er zijn dus geen belemmeringen voor influencers om de samenwerking met je merk aan te gaan.

7. Laat je merk terugkomen in je campagne
Hoe leuker je je campagne brengt, des te enthousiaster de reactie zal zijn. Probeer de interesse van je influencer te wekken door je merk in te passen in zijn of haar niche en een creatieve campagne te bedenken. Als je influencer enthousiast is over een product of dienst, zie je dat terug in de content en maakt hij of zij er meer van dan een saaie mention. Heb je eenmaal een duurzame relatie met influencers opgebouwd, dan zul je merken dat productlanceringen en campagnes veel vlotter verlopen. Plan vooruit en hou rekening met de verschillende seizoenen en feestdagen en de interesses van je influencer. Dit levert ongekend creatieve campagnes op.

8. Houd je influencers tevreden
Een tevreden partner is de sleutel tot een goed huwelijk. Zo is het ook met influencers. Zijn ze blij met je merk, dan profiteer je van hun enorme invloed. Maar sta je eenmaal op de zwarte lijst, dan kom je daar niet zomaar van af. Houd persoonlijk contact met de influencers in je netwerk en zorg ervoor dat ze tevreden blijven. Vertel ze het laatste nieuws over je merk, vraag om feedback en deel hun content met je eigen volgers. Kortom: blijf betrokken. Voor hun verjaardag kun je ze zelfs verrassen met een kleinigheidje, zoals je nieuwste product. Kleine moeite, toch? Punt is: je mag niet vergeten energie in de relatie te steken om de band te versterken.

9. Kom bij elkaar
Een netwerk bouw je niet zomaar op; daar gaat tijd overheen. Maar soms wordt je netwerk letterlijk van de ene op de andere dag een stuk groter. Dat krijg je voor elkaar door bijvoorbeeld een evenement te organiseren, een feest te geven of een congres voor te stellen. Kortom: je brengt mensen samen. Dan gaan ze met elkaar in gesprek, nodigen ze andere mogelijk invloedrijke mensen uit en worden er nog meer zaadjes geplant. En wat je ook doet: heb vertrouwen in het proces en geloof in vooruitgang.

10. Volg de volgers
Je kunt je netwerk ook uitbreiden door bestaande klanten en volgers onder de loep te nemen. Volg hiervoor twee stappen. Stap 1: vraag je klanten wie zij om advies vragen. Stap 2: bekijk wie zij volgen en op wie ze reageren. Behoren die personen tot hetzelfde publiek, dan zijn hún volgers en de mensen die zij volgen mogelijk ook interessant voor jou. Je ziet dan vaak bepaalde patronen terugkomen en komt steeds dezelfde grote merken, publicaties, influencers met miljoenen volgers en micro-influencers tegen. Sla influencers met weinig volgers niet zomaar over: micro-influencers kunnen experts op een bepaald gebied zijn en een zeer trouw publiek hebben.

Aarzel niet om contact op te nemen met Influo om een optimale werkwijze voor jouw influencer marketingstrategie te bespreken.

Boek een gratis demo

en ontdek al de mogelijkheden van Influo’s influencer
relatiebeheer software.