Juli 20, 2018

Zo vind je de ideale influencer voor je bedrijf

In korte tijd is influencer marketing de belangrijkste marketingstrategie geworden en dat is niet zonder reden. Nu influencer marketing aan populariteit blijft winnen, vragen steeds meer bedrijven zich af hoe ze de perfecte influencers voor hun merk kunnen opsporen.

Juli 13, 2018

10 stappen om jouw influencer-netwerk op te bouwen

Influencers: een hot item in de marketingwereld

Merken hebben altijd al geprobeerd sterren, experts en andere invloedrijke personen aan zich te binden. Het idee achter influencer marketing is dus niet nieuw, maar deze moderne variant is inmiddels niet meer weg te denken voor merken en bedrijven. Consumenten worden bovendien steeds ongevoeliger voor reclame en advertenties, en negeren deze traditionele merkuitingen vaak zelfs bewust.

Steeds meer merken ontdekken de macht van influencers op alle platformen. Een zorgvuldig opgebouwde relatie met influencers betekent namelijk meer naamsbekendheid én webverkeer, ook voor jouw merk.

Mei 31, 2018

Een blik op Influo’s Belgische topinfluencers

Influencer marketing is tegenwoordig een onderwerp dat in de marketingwereld over vele tongen rolt. Reden te meer om je te laten zien wat Influo je allemaal te bieden heeft.

Ons platform telt een breed scala aan influencers uit allerlei werkvelden, van culinair en mode tot reizen en beauty.

We kunnen je uiteraard niet alle 1300 influencers laten zien. Daarom hebben we een aantal Belgische influencers op ons platform uitgelicht door wie je vast en zeker inspiratie krijgt.

April 7, 2018

Zo herken je nepvolgers

Als je met influencers samenwerkt, is het altijd fijn om te weten dat ze de beoogde resultaten voor je kunnen behalen. Maar daarbij geldt wel: influencers zijn net zo authentiek en effectief als de doelgroep die ze kunnen bereiken. Wat je daarom nooit mag vergeten, is dat een grote schare volgers niet automatisch betekent dat die volgers ook allemaal echt zijn. Het lijkt misschien een zoektocht zonder einde om vast te stellen wie er creatief met zijn groeistrategie aan het boekhouden is, maar gelukkig kun je met onze tips gemakkelijker vaststellen wie er echte volgers heeft en wie je voor de gek probeert te houden.

Maart 31, 2018

7 dingen die we hebben geleerd na 1 jaar Influo

Vaak voelt het alsof we gisteren pas met Influo zijn begonnen. Destijds zagen we dat het bij veel bedrijven maar niet wilde vlotten met influencer marketing. Ze konden de voordelen er niet van plukken, bleven haken in de logistieke kant ervan en de software die ze gebruikten – als ze dat al deden – rammelde het aan alle kanten. We hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn, want inmiddels zijn we uitgegroeid tot een totaalpartner voor influencer marketing. We hebben in al die maanden vol groei en ondersteuning veel geleerd en willen de belangrijkste conclusies nu met je delen. Hier komen ze!

Maart 30, 2018

Slim met sociale media: wat plaats je wanneer op welk platform?

Influencers doen veel meer dan enkel content maken en online plaatsen. Je moet plannen, onderzoek doen en contact met je doelgroep maken. Iedere dag komen er nieuwe sociale media platforms bij. Daardoor kan het ook voor de expert lastig zijn om te weten wat je wanneer online plaatst. Voor een influencer zitten er evenveel uren in een dag als voor ieder ander. Ze moeten dus kiezen welk platform ze gebruiken. Ieder platform heeft zijn eigen voor- en nadelen. Welk platform je uiteindelijk gebruikt, hangt af van je doelen en doelgroep.
Daarom is het belangrijk dat je als influencer weet wat de mogelijkheden zijn. Om je een handje te helpen, hebben we een lijst gemaakt van de populairste sociale media – inclusief de redenen om er actief op te zijn.

Maart 29, 2018

Influencer marketing is zo veel meer dan een gesponsorde Instagram-post

Influencer marketing. Een parapluterm voor allerlei commerciële samenwerkingen met influencers: mensen die veel invloed hebben. Maar waarom zou je überhaupt met invloedrijke mensen willen samenwerken? Nou, onder andere omdat uitgerekend zij een boodschap met een relevante context op je doelgroep kunnen overbrengen. Ze dragen je boodschap op het juiste moment en op de juiste manier uit. En dat is precies wat je tegenwoordig nodig hebt.

Maart 26, 2018

Vijf redenen om micro-influencers op te nemen in je strategie

Uit onderzoek blijkt dat 83% van de consumenten op aanbevelingen van familie en vrienden vertrouwt. Denk eens aan de laatste keer dat een vriend of vriendin je een product aanraadde. Hoeveel waarde hechtte je aan zijn of haar mening? Micro-influencers zijn ook onderdeel van die cirkel van vertrouwen. Hun mening is belangrijk voor consumenten. Maar liefst 6 op de 10 consumenten volgen eerder aankoopadvies van hun favoriete contentmakers op dan aanbevelingen van bekende personen. Micro-influencers vormen daarom een goede aanvulling op je strategie voor influencer marketing. Micro- en macro-influencers hebben beide voor- en nadelen. In deze blogpost bekijken we de voordelen van micro-influencers als onderdeel van je strategie. We geven vijf redenen waarom het een goed idee is om micro-influencers op te nemen in je strategie voor influencer marketing.

Maart 22, 2018

Zo zet je een influencer campagne op

Influencer marketing: dat lijkt je wel wat. Je begrijpt wat het is en wilt het nu zelf wel eens proberen. Je weet alleen niet precies waar je moet beginnen. Klinkt bekend? Lees dan snel verder. Influencer marketing gaat namelijk een steeds belangrijkere rol spelen, ook voor jouw merk. Consumenten zijn immers zo’n beetje al hun vertrouwen in merken verloren – en influencers kunnen dit weer herstellen. Dit is dus hét moment om een influencer in te schakelen voor je marketing campagne. Met de volgende vijf stappen zet je je eigen influencer campagne op. Gelukt? Dan ben je klaar voor de volgende stap: een doorlopend influencer programma.